„Лъч“ възкръсва за нов живот с концерт на 21 септември

Пламен Цонев

Пламен Цонев

Старата рок група „Лъч“ ще се възобнови най-вероятно под името „Дъга“ с концерт на 21 септември, стана известно наскоро. Поколения ловчалии помнят техните изяви от 70-те и 80-те години на миналия век в Младежкия дом, в Протестанстката църква и други сборища из града.

 

Тогава младите хора чрез техните изпълнения можеха да чуят на живо концертната мощ на рокендрола, който иначе слушаха на заглушавани западни радиостанции и изтъркани от слушане плочи. На т. нар. „организирани забави“ в църквата (нарочно!) се сбираха толкова много хора, че яйце да хвърлиш, няма къде да падне, споделят очевидци.
Идеята за ново събиране се появила покрай предстоящия „Ловеч рок фест“ на 22 и 23 септември в града, разказва един от рокаджиите Пламен Цонев. По-конкретно на едно изпълнение в ресторант „Драката“ групата направили впечатление на присъстващите Петър Цолов, председател на ОбС, и на собственика Петко Игнатов. „Я, какви хубави гласове“, възкликнали те и им предложили откритата сцена на площада.
Така започнало „възкръсването“ – с трескава подготовка и репетиции, търсене на спонсори. Тримата ентусиасти са Пламен Цонев, Боби Нанков и Сава Чуковски – всичките много популярни музиканти на времето, а днес всеки със сериозна професия. Сега като известния на времето Кид Шалийн (Лий Марвин) от филма „Кет Балу“ (1965) и на тримата се налага да влизат във форма.
После се родила и оригинална концепцията, която е събрана в изречението „Музикална „Дъга“ представя стари легенди и нови звезди“.
А кои са новите звезди? Лекото повдигане на завесата показва, че на практика концертът на 21 септември на площад „Тодор Кирков“ ще се изнесе от млади таланти. Това са сестрите Вяра и Клара Хараламбиеви от Ловеч, както и Стивън Ачикор от „X Factor“. За другото организаторите пазят тайна.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.