Удари първият звънец в училищата в Ловеч

dsc_0718

 

Факт: Общият брой ученици за учебната 2016/2017 г. на 15.09.2016 г. в област Ловеч са 14 294, а общият брой първокласници за учебната 2016/2017 г. на 15.09.2016 г. в областта са 1 252.
Втори факт: Абсолютно всичките 16 учебни заведения на Община Ловеч бяха лично поздравени от представители на общинската администрация по повод 15 септември.
За първи път от 20 години насам в Профилираната природо-математическа гимназия пък присъства лично кметът на Общината.

mat-3

В своето приветствие към учениците от 5 до 12 клас кметът Корнелия Маринова направи интересно сравнение:
„Можем да си представим училището като един голям кораб с бели платна, или като космическа станция, която ви заведе към нови духовни територии. А вашите учители са ваши водачи в това „завръщане в бъдещето“, което до вчера ви е изглеждало невъзможно. Затова им вярвайте!
Защото без подготвени водачи трудно ще се преборите с безбрежните територии – както на книгите, така и в морето на интернет. Трудно ще преодолеете някои върхове без помощ. Но с вяра, труд и смелост ще успеем! На добър час в това интересно пътешествие!“

mat-4
Кметът Маринова връчи на директора на гимназията Димитър Петков поздравителен адрес и цветя.
„За 46-и път гимназията отваря гостоприемни врати, тази година за 636 ученици и 51 учители. Да учиш и работиш в природо-математическа гимназия е огромна отговорност. Вие, които сте избрали нашето училище, знайте, че това е правилният път, който ви гарантира стабилни знания и достойно представяне навсякъде и във всичко. Успех и на зрелостниците от 12 клас на държавните зрелостни изпити“, пожела директорът Димитър Петков.
За тържеството тук дойдоха Татяна Ичева, експерт от РУО в Ловеч, председателят на училищното настоятелство Николай Николов, както митрополит Гавриил, който благослови учители и ученици и ги поръси със светена вода.
В тържествената програма участва фолклорна група и трио от млади певици, които изпълниха We Are The World на Майкъл Джексън.
По същото време председателят на Общинския съвет Петър Цолов беше последователно в ОУ „Проф. Димитър Димов“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гозница. В Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ присъства зам.-кметът инж. Цветан Георгиев, който час по-рано беше и в ПГМЕТ.

mat-9-oh
Зам.-кметът инж. Ивелина Радевска беше в ОУ „Васил Левски“, където в шести клас е нейната дъщеря Мила. Зам.-кметът Венцислав Христов посети ОУ „Христо Никифоров“, а след Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“. И в останалите училища също имаше представители на общината, като на всички първолаци бяха връчени по една книжка за Васил Левски, подарък от общината.

dsc_0707 dsc_0714 dsc_0715 dsc_0716 dsc_0717

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.