Финансовият план за оздравяване на Ловеч бе приет за втори път

 

dsc_0578

 

Планът за финансово оздравяване на Община Ловеч днес следобед бе приет от мнозинството за втори път, след като областният управител го върна в края на миналата седмица със заповед № РД-07-122/08.09.2016 за ново обсъждане. Ново обсъждане имаше, но резултатът е същият.


Общинските съветници гласуваха за върнатото решение №228/25.08.2016 така – 18 гласа „За“, 9 гласа „Против“ и 3 гласа „Въздържал се“.
За сравнение на 25 август т.г. при първото гласуването бе 17 гласа „За“, 7 гласа „Против“ и 6 гласа „Въздържал се“. Тоест, тезата на областния управител не бе възприета от колективния орган.
Както писахме, областният управител счита, че включването на един текст не на едно, а на друго място в плана не съответства на волята на ОбС – Ловеч. Счита също, че предложеният текст от един съветник не е приет с необходимото мнозинство, поради което върна решението за ново обсъждане.
18 съветници обаче възприеха тезата на председателя Общинския съвет Петър Цолов, а именно: „Връщането на решението за ново обсъждане е неоснователно и произтича от неправилно тълкуване на съдържанието на Протокол №17/25.08.2016 г., откъдето произтича и неправилното тълкуване от Областния управител и на волята на ОбС.“
По другите две точки на дневния ред съветниците приеха с голямо мнозинство от 29 гласа и само един глас „Против“ допускане на изключения от минималния брой ученици в паралелки на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Александрово, както и за СОУ „Св. Климент Охридски“ в Ловеч.
Деветнадесетото заседание е насрочено за четвъртък, 29 септември. Постоянните комисии ще заседават на 19 и 20 септември, оповести председателят на Общинския съвет Петър Цолов.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.