Николо Коцев от „Кикимора“: Впечатлен съм от хора, които имат вкус към рока

КИКИМОРА

КИКИМОРА

„Изключително съм впечатлен от хора, които имат вкус към рока, какъвто изглежда е кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Дълбоко ги уважавам и се радвам, че ще имаме възможност скоро да свирим в Ловеч с толкова хубави групи и пред многобройна публика.“
Това каза основателят на рок група „Кикимора“ Николо Коцев, след като разговаря снощи с кмета на Ловеч.

Дуги Уайт, Корнелия Маринова  и Николо Коцев

Дуги Уайт, Корнелия Маринова и Николо Коцев

Броени дни преди да изнесе концерт на Lovech Rock Fest 2016 на 23 септември, нашумялата родна група имаше участие в концерт в град Левски.
„Кикимора“ ще свирят в старата ловешка казарма на 23 септември, като ще участват заедно с AN THEOS, RAGE и UNISONIC.
Корнелия Маринова имаше среща и с легандарния Дуги Уайт – бивш вокалист на „Рейнбоу“ и настоящ на „Майкъл Шенкър Груп“, както и със своя приятел кметъла Цонко Цонев, който помага за Lovech Rock Fest.
След като първоначално твърдеше, че не е идвал в Ловеч, по-късно Николо Коцев все пак си спомня, че е виждал Покрития мост и е отсядал за кратко в близкия ресторант. Сега обаче ще използва възможността да се запознае подробно с града на люляците. Николо Коцев се завърна от Финландия през 2011 г. и създаде групата „Кикимора“, станала бързо популярна с песни като „Мръсница“ и „Омерзен“. Ето какво повече каза той:
„В България винаги е имало почва за музика, винаги е имало рок фенове, а това е най-важното. Не се върнах в България, за да преценявам българската рок сцена. Просто исках да създам собствена група, която да работи по начин, по който аз съм научил рок музиката. Учил съм в чужбина и просто исках да го приложа в българска банда в България.
Текстовете на някои мои песни, като „Мръсница“ например, са дело на Андрей Слабаков. Не се познаваме преди, но му звъннах и му предложих да напише текст. Оказа се, че с него сме от една порода.
След концерта на 23 септември в Ловеч продължаваме работата по един много голям мой проект. Това е моята рок опера “Нострадамус“, световната премиера е в Русе на 18 и 19 ноември. Участва Русенската опера, с маестро Найден Тодоров. Според мен тази опера е с най-добрия оркестър от провинциалните оперни театри. Надявам се да изсвирим операта и в други големи градове в България, но засега искаме да направим една постановка. Това е основната ни цел. Работим по този спектакъл от 2 месеца. Събитието се очаква не само в България, но и в целия свят. Ще го снимаме, ще го запишем, надявам се да го издадем на DVD.
Още – имаме концерт с господин Дуги Уайт във Варна на 3 октомври на сцена на открито.“
От своя страна Корнелия Маринова се обърна към Николо Коцев:
„Надявам се фестът да донесе много приятни изненади, много публика, която цени рока. Радвам се, че този стил намира своите фенове в България особено през последните години. Тази година е много активна за рока, има множество фестивали. Естествено е, че бившият кмет на Каварна Цонко Цонев помага на целия този процес, както и в Ловеч. Очаквам вашата група с голямо нетърпение и знам, че в Ловеч ще ви хареса. Желанието ни е провинцията също да има своя пълноценен културен живот.“
Вече са ясни и медийните партньори на Lovech Rock Fest 2016. Това са БНТ 1 и БНТ 2, радио Z – Rock, медийна група Zetra, Радио Ловеч.

One thought on “Николо Коцев от „Кикимора“: Впечатлен съм от хора, които имат вкус към рока

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.