Читалището на Йоглав спечели Голямата награда на „Усукано по килифарски”

YOGLAV KILIFAREVO

Народно читалище „Пробуда 1926 г.” с. Йоглав представи община Ловеч на Втория национален конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по килифарски” на 27.08.2016 г. в гр. Килифарево.

Самодейците от фолклорна група „Югла” с ръководител Еленка Щерева участваха с пъстра хумористична програма, която впечатли професионалното жури и всички присъстващи. Програмата включваше весели песни, закачливите изпълнения на Георги Линджов със съпровод на тамбура и разиграване на кукли, хуморески на 77-годишната разказвачка Даца Филипова, както и красиви автентични носии. Всичко това донесе на групата не само заслужени грамоти за участие, а и най-голямата награда – специалната награда на Кмета на гр. Килифарево за цялостно участие – диплом и парична премия.

Конкурсът се организира от НЧ „Напредък 1884”, Община Велико Търново и Кметство Килифарево и е елемент от програмата на празника на град Килифарево, който се провежда всяка година около голяма богородица /по стар стил/. Целта на конкурса е популяризиране, запазване и обогатяване на българската национална култура и традициите на българина чрез хумористични песни, танци, обичаи и речев фолклор.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.