На Шести септември отбелязваме 131 години от Съединението на България

saedinenieВ деня на Съединението – 6 септември от 10.00 до 16.00 ч. пред сградата на Община Ловеч ще се проведе Урок по родолюбие: „Съединението на България“. Жители и гости на града ще имат възможност да научат повече за този паметен в историята ден, съобщи пресцентърът на общината.
В няколко шатри посетилите ще се докоснат до кремъчно, капсулно и хладно оръжие, униформи и воински принадлежности. За учениците са предвидени и няколко занимателни игри.

На картата на България ще трябва да посочат родното място на известни български революционери и участници в Съединението. Посетителите ще научат още интересни и малко известни исторически факти, свързани с датата шести септември. Инициативата е посветена на 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и цели родолюбиво и патриотично възпитание на подрастващите.
Организатори на изложбата са Община Ловеч, Регионален исторически музей и Регионален клуб „Васил Левски“ – Ловеч при Национално дружество „Традиция“.
Празничният ден ще завърши с концерта „Вечните песни на България“ с участието на най-любимите имена в българската поп музика – Мими Иванова и Развигор Попов, Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Панайот Панайотов и квартет „Славей“. Концертът ще се проведе на пл. „Екзарх Йосиф I“ от 19.00 часа.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.