Кметът Корнелия Маринова поздрави жителите на Баховица

bahovica 3Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до жителите на село Баховица по повод традиционния народен празник на селото. В адреса се казва:

„По традиция в края на август вие се събирате в местността Бърнин дол, за да отбележите една светла историческа дата – краят на тридневната битка за освобождението на Ловеч, чийто последни изстрели са ехтели по тези места. Тази година всички отбелязваме тържествено 139 години от освобождението на Ловеч от турско иго и установяване на местна власт. Радваме се, че празникът привлича самодейни състави и става истинско народно веселие. Ръководството на Община Ловеч и в бъдеще ще подкрепя подобни инициативи, защото те са много български, защото възпитават в патриотизъм и уважение към героите и историческите събития.“

bahovica 2

В петък Корнелия Маринова присъства лично на двучасовия празничен концерт в местното читалище „Напредък – 1920 г.“ Сред гостите бяха и заместник-кметът инж. Ивелина Радевска и други представители на Община Ловеч. Програмата бе съставена от самодейни колективи при НЧ „Напредък – 1920 г.“. и участници от НЧ „Бяла Анаста – 2016“ – Ловеч. Много овации обраха изпълненията и на най-малките самодейци на читалището от детската танцова школа.

В събота тържествените прояви продължиха в местността Бърнин дол, където присъства заместник-кметът на Община Ловеч инж. Ивелина Радевска. Тя поздрави събралото се множество и припомни как жителите на Баховица с доброволен труд и общи средства са успели да облагородят местността и да я направят привлекателно място за местните хора и за гостите на селото. Празникът продължи с раздаване на курбан чорба и буйно народно хоро.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.