Детски празник „Да поиграем заедно в Угърчин“

UGAR4IN Detski_Praznik_08

Детски празник „Да поиграем заедно в Угърчин“ се проведе в двора на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в понеделник, 22 август. Забавата, организирана от общината, изкара малчуганите навън без телефон.

Състезанията бяха две – каране на велосипед на зиг-заг и надбягване с чували. Момичета и момчета, малки и по-големи, се втурнаха да покажат кой може повече, а възклицанията на по-големите момчета бяха „Щом ние сме тук, другите са обречени“.
10-литрови туби служеха за импровизирани препятствия, които да тестват уменията на малките угърчинчета да управляват велосипеда. Някои малки, други големи колелета, но всичките устремени към успеха. Старт на всеки участник даваше Татяна Сирашка от общинската администрация, а началото бележеше свирката на малкия Пепи. Пръв с време 5.14 секунди се класира Велислав Вълков. „Боже, нашите дори не знаят, че съм участвал в състезание. Как ще ги зарадвам сега, нямам търпение“, подскачаше момчето. То получи грамота и ваучер за спортни стоки на стойност 50 лева, осигурени от община Угърчин. Среброто и бронза при велосипедите грабнаха Йочо Богданов и Преслав Иванов, с време 5.40 и 5.73 секунди.
Пикът на емоциите беше състезанието с чували. 20-метровото трасе се оказа нелесна задача за ентусиазираните младежи. Изплезени езици и забавни физиономии съпътстваха спринтьорите в подскачането до финалната права. Там ги чакаше хронометър, който закова най-бързото време на Антонио Минчев – 5.32 секунди. С малка разлика от 45 стотни втори се нареди Зоран Братанов, а третото място завоюва Ива Стоевска с 6.28 секунди. Преди да научи за спечеления бронзов медал скромното момиче от срам се надяваше да не е сред победителите, но се оказа именно от тях. Доброто настроение завладя и по-възрастните зрители на забавната надпревара и те се включиха в надбягването с чували, но неофициално.
В грамотите е кметът Станимир Петков приветства победителите с думите: „Нека спечелването на това състезание да бъде един добър стимул за ежедневно практикуване на спорт и физически упражнения, които са гарант за добро здраве и здраво тяло.“
Усмивките на детските лица бяха неизменна част от детския празник. След края на състезанието децата ги очакваше топъл сандвич, сок и палачинка. Организаторите обещаха, че подобна инициатива очаква младите жители на общината и по случай началото на учебната година.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.