Бойко Борисов посети Ловеч след Троянския манастир

bb 5

Министър-председателят Бойко Борисов посети днес Ловеч, след като беше в Троянския манастир „Успение Богородично“ за храмовия празник на светата обител.
Борисов е придружен от еврокомисаря Кристалина Георгиева и министъра на финансите Владислав Горанов, предаде БТА.
Днес се чества църковният празник Голяма Богородица, един от 12-те големи християнски празници.


Премиерът беше посрещнат от игумена на Троянския манастир Величкия епископ Сионий, който му показа новото крило на светата обител, за което държавата беше отпуснала средства.

„Отпуснали сме към 1 420 000 лева за този манастир във време на криза и в предишния, и в сегашния мандат.Това е едно приказно и духовно място в България. В този свят, ако някой спаси България, то това ще е Господ. Затова всичко, което можем, правим. Вярата на хората, на всички, които са тук, упованието в Господа и нашите усилия, водени от Него, могат само да ни спасяват“, каза Борисов.
По думите му парите са много добре вложени – както в ремонт, така и в реставрация.

„В този светъл за цялото православие, за всички християни, празник радостта ни е голяма, защото сме свидетели на една симфония, на едно истинско братолюбие между църквата и българската държава“, заяви игуменът на Троянския манастир дядо Сионий.

Той добави, че като пример все по-често се дава в целия православен свят, че в България църквата и държавата работят заедно за благото на своя народ.

По думите му потвърждение за това е и днешното представяне на новото крило и на много други неща от светата обител, които са направени с държавно финансиране.
С храмовия празник на светата обител завършва и традиционният панаир на занаятите в с. Орешак.

Министър-председателят посети и катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч. Той бе посрещнат радостно от гражданите, който се снимаха с него.
Храмът се нуждае от още финансова помощ за пълното завършване. Сега се изписват иконите и стените на главната храмова зала.
Досега ПП ГЕРБ е дарявала крупни суми за строежа, навярно и сега ще е така.

Бойко Борисов коментира текущи проблеми като положението на границата. При тези усилия, които полагаме – и армия, и граничари, и редовият състав, и моряците, които служат на корабите в морето – изведнъж заради някакво недоглеждане или далавера трябва да се понесе веднага отговорност за случилото се с обществените поръчки в ГД „Гранична полиция”. А отговорност за такъв скандал носи директорът, заместник-директорът – всички, които са поставени от нас там, за да не допускат подобни неща. След като не са го предотвратили, не са взели мерки, когато е трябвало – не са за тези постове. Очаквам до края на деня да бъдат поставени нови хора на тези длъжности.

снимки ФБ

2 коментара към “Бойко Борисов посети Ловеч след Троянския манастир

  1. Положението на границата е едната страна на монетата.А положението вътре в страната – другата!То какво е?Всичко ли е лъскаво?Или просто сега е неудобно да се говори за тази страна?!Закрити паралелки в училищата,затворени училища,напускащи страната лекари и медицински сестри,надупчени пътища,рушащи се паметници на културата….

    Харесвам

  2. А къде е любимата ни Кметица Маринова.Как сте пропуснали да я снимате с Борисов.Или само Областният управител и заместниците му са придружавали г-н Борисов?!Защо така?

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.