Изложбата на Никола Манев ще бъде открита на 11 август в Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Изложбата с творби на Никола Манев по повод рождения му ден 28 август, ще бъде открита още на 11 август в Ловеч, информира директорът на Художествената галерия Валентин Узунов. Както е известно, известният художник дари миналата година свои картини на Ловеч. Общината пък отдели старинна къща от своя фонд, в която след ремонт ще бъде галерия на Манев.

Седем художници пък ще участват в традиционния пленер „Дувари“ в Ловеч, които ще се закрие с изложба на 22 август от 18:00 ч. в Янковата къща в кв. Вароша. В шестото издание на пленера участват петима живописци и един скулптор и един фотограф. Ловешките имена са Николай Добрев, Валентин Стойчев и младият Ваклин Иванов.

Изложба, посветена на 50 години от създаването на факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, ще гостува на Ловеч, съобщи още директорът на Художествената галерия.
Проектът е създаден през 2014 г., когато факултетът е отбелязал своя половинвековен юбилей. Ловеч е третият град, в който експозицията ще бъде показана, след Велико Търново и Стара Загора. Предвижда се изложбата да посети още София и Враца.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.