Бившият директор на ловешкия театър Стефан Сотиров гостува в родното Йоглав

SL385630Бившият директор на ловешкия театър Стефан Сотиров гостува в родното Йоглав на 28 юли, съобщиха от читалището. Срещата с актьора Стефан Сотиров, който сега играе в Шумен, организира Народно читалище „Пробуда 1926” с. Йоглав.


Около четиридесет любители на театъра имаха удоволствието със затаен дъх до късно вечерта да гледат на мултимедиен екран постановката на шуменския театър „Старопланински легенди” по Йордан Йовков, в която Сотиров участва.
Инициативата е по повод 80- годишния житейски и 55 годишен творчески юбилей на доайена на шуменския театър. Освен това събитието съвпада и с честването на 90 години от създаването на йоглавското читалище.
Роден и израснал в село Йоглав, артистът разказа интересни случки със свои съученици и приятели, които присъстваха на срещата. Стефан Сотиров е играл дълги години и в ловешкия театър, като от 1972 до 1977 г. беше и директор на театралите.
Приятелският разговор, спектакълът, поздравленията , цветята и почерпката превърнаха вечерта в специален празник за госта и зрителите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.