Прокуратурата прекрати наказателното производство срещу депутата Иван Миховски

 

i mihСофийската градска прокуратура днес прекрати наказателното производство въз основа на писмено заявление на пострадала от народния представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски за престъпление по транспорта, съобщиха сайтове.

На 08.02.2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Иван Миховски за нарушаване правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинена средна телесна повреда.
На 02.10.2015 г. около 19.50 часа в Троян по ул. „Васил Левски“, Иван Миховски управлявал „Мерцедес С 350“ с посока на движение от центъра на населеното място към Ловеч. По същото време в Троян, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходката М. Т. Достигайки кръстовището между ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Васил Левски“, М.Т. предприела пресичане на пътното платно на ул. „Васил Левски“. Движейки се с несъобразена скорост, Миховски блъснал с предната лява част на автомобила си пешеходката М. Т. По този начин народният представител причинил по непредпазливост средна телесна повреда на пострадалата, изразяваща се във фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.
Иван Миховски бил изследван за употреба на алкохол с техническо средство – дрегер „Алкотест“, който отчел положителен резултат, а именно 0,48 промила на хиляда. На Иван Миховски е съставен акт за установяване на административно нарушение от 02.10.2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения.
Съгласно разпоредбата на чл. 343 ал.2 от НК, реализирането на наказателна отговорност на виновното лице за престъпление по чл. 343 ал.1 б. „Б“, пр. 2, вр. с чл. 342 ал.1, пр.3 от НК зависи от волята на пострадалия. Изричното изявление на пострадалото лице за прекратяване на наказателното производство е абсолютно основание за преустановяване на наказателната репресия. Прокуратурата дължи прекратяване на досъдебното производство, съобщават от прокуратурата.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s