Ловешката опозиция като щраус с глава, скрита в пясъка

bspЕдинственият успех досега на ловешката опозиция в местния парламент е ратифицирането на Декларацията от Барселона срещу ТПТИ (Трансатлантическото търговско споразумение между САЩ и ЕС).

Това стана на последното заседание на 30 юни т.г. по предложение на общинския съветник Милко Недялков и бе прието с гласовете на БСП, част от разпадналата се група „Възраждане“ и независими съветници. Успехът веднага бе разтръбен от лявата преса и техните сайтове.

Друг е въпросът що за успех е това? От изказванията преди гласуването стана ясно, че малцина са наясно с проблема. На практика ТПТИ разширява свободната търговия. Това винаги е плашило социалистите, които предпочитат протекциите.

По-важното за тях е да има антиамериканизъм, да се сравним с важна община като Горна Малина и да повлечем зад себе си Карнобат. Някой представя ли си София, Пловдив или Русе да подпишат това?

Защото Община Ловеч нито има значими търговски отношения със САЩ или с Канада, че да сме актуални с протеста си, нито гласът ни е решаващ за промени в трансатлантическото споразумение. Сега, след като Ловеч вече не е червена крепост, все пак се даде знак, че имаме някакви „антиглобалисти“. Печално известен факт е, че евроскептиците у нас са главно сред по-възрастните, по-ниско образованите и живеят в по-малките градове.

Още една служебна победа отбелязаха „червените“ на 30 юни поради отсъстващи съветници от ГЕРБ И РБ. Левите с видимо задоволство успяха да отхвърлят програмата за финансово оздравяване на общината. Мотивът им е, че има стабилност, а министерството на финансите греши (?!), като ни сочи сред 36 несъстоятелни общини. Така бившите управляващи, също като оня щраус с глава, скрита в пясъка, мислят, че могат да променят окаяното положение на общината след 12-годишното им управление. Приемането на оздравителна програма е задължително според закона и условие за безлихвен заем. Затова сега във вторник се налага да има извънредна сесия.

Въпреки тези дребни победи на опозицията, те не могат да скрият очебийното. Хаос, униние и разнопосочност царят в местното БСП. Вече шест месеца ръководството не е дало нито една пресконференция, не излъчва никакви сигнали за живот. А имаше знакови смени в ръководството, влязоха нови имена…

Друг очебиен факт е, че общинските съветници на БСП по съществени теми гласува срещу интересите на населението и в защита на групичка бивши управници. Жалко поведение за партия, която афишира народност.

Павел Ненов

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s