Опасно преобръщане на ралито край Баховица мина без жертви – снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Секунди след обръщането на Янко Якимов

Опасно преобръщане днес на ралито край Баховица се размина без жертви. То се случи на самия финал при гонката с коли 4х4. Тогава още на първия завой белият „Форд Сиера“ с номер 5 на Мирослав Цветанов връхлетя отзад на „Ауди“-то на Янко Якимов с номер 8 и го изхвърли извън трасето.

Моментът беше потресаващ, защото отзад идваха други състезатели. Веднага се втурнаха дежурни и зрители да спасяват. След като се увериха, чу няма опасност от избухване, върнаха колата на колела.
Отвътре Якимов излезе невредим, но колата изглеждаше доста потрошена. След 30-минутно прекъсване, смяна на гума, аудито се включи в подновения финал. Вместо стъкла обаче имаше найлони. В този вид Якимов успя да излезе на предпоследно място. Така инцидентът не успя да помрачи най-старо рали у нас – това край Баховица.

Кметът Корнелия Маринова награждава Дивизия 1

Кметът Корнелия Маринова награждава Дивизия 1

То е трети кръг от Националния шампионат по рали-крос и се проведе в събота и неделя, съобщи общината. Надпреварата бе открита от кмета на Ловеч Корнелия Маринова, която дори успя да усети тръпката на състезанието „отвътре“. Преди надпреварата Маринова смело се качи в една от колите с втора седалка, водач бе Ивелин Йончев, директорът на ралито. С автомобил „Субару Импреза“ те направиха две обиколки на пълна газ. После в шеговит тон Маринова сподели: „Не трябва да се щади местната власт, трябва да бъде подлагана на изпитание. Страхотна емоция. С най-голямо удоволствие бих продължила да се возя. Адреналинът е уникален.”
В организационния комитет тази година влизат кметът Корнелия Маринова, зам.-кметът инж. Ивелина Радевска, общинският съветник Валентина Янкова, старши комисар Иван Пепелджийски, директор на Областната дирекция на МВР – Ловеч, изпълнителният директор на „Еко“ ЕАД Павлин Иванов и други.
В крайното класиране в Дивизия 3 първото място спечели Николай Николов, на второ и трето място са Лъчезар Петров и Валери Илиев, всички от АСК „Жико-Моторспорт”. В Дивизия 2 победител е Цветан Миков от АМК – Ботевград, следван от Иван Иванов от АМК „Старт Н Криводол” и Симеон Велев от АМК – Ботевград.
В Дивизия 1 първи е Александър Томов от АМК „Монтана Рейсинг“, следван от Светослав Манастирски от АМК „Старт Н Криводол“ и Иван Живков, също от АМК „Старт Н Криводол“.
В отборното класиране АСК „Жико-Моторспорт” е победител, а след него са АМК Ботевград и АМК „Старт Н Криводол”. За победителите имаше купи, предметни награди и шампанско, както и едно живо агне.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.