Пак отложиха делото за смъртта край Лесидрен – за 1 юли 2016 г.

path_

Подсъдимият и неговият адвокат Маринов

 

Ловешкият окръжен съд за пореден път днес, 21.06.2016 не произнесе присъда срещу шофьора Филип Михайлов, който при гонка умъртви две деца и ранил трето край село Лесидрен през август м.г. Тогава на пътя загинаха 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, а 15-годишната Петя Божкова е със средна телесна повреда.

Причината за пореден път делото да бъде отложено бе неявяването на вещото лице, изготвило протокол за аутопсия на едно от децата. По време на съдебното заседание бе посочено, че вещото лице не е посочило причина за отсъствието си. Според защитата на Михайлов присъствието на вещото лице е важно и поради тази причина поискаха отлагане на делото.

Съдът уважи искането им, делото ще се гледа на 1 юли от 9,30 часа.

Всички свидетели по делото вече са разпитани. По-рано съдът постави задача на вещите лица да изготвят скица на динамиката на движение на двата автомобила, участвали в инцидента, начина на изпреварване, скоростта, разстоянието и други обстоятелства, за да се изясни цялата фактическа обстановка на базата на показанията на обвиняемия и част от свидетелите.

Когато бъде признат за виновен, Михайлов го чака затвор от три до десет години. Близки и приятели на загиналите Вили и Марино настояват за най-тежкото наказание.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.