Четирима арестувани за незаконен нефт край Деветаки

krimi devetaki

Докато чужди компании – концесионери вече години се мъчат да открият петрол в Черно море, ловешката полиция задържа четирима мъже, които незаконно добиват тонове ултра лек петрол – кондензат.

 

Четиримата са арестувани в нощта срещу неделя край Ловеч за незаконен добив на нефтопродукти при съвместна операция на ДАНС и служители на „Икономическа полиция“ към дирекцията на МВР в Ловеч, съобщиха оттам.

Мъжете са задържани след полунощ на пътя между селата Деветаки и Брестово. Органите на реда са спрели за проверка микробус, натоварен с 1350 литра от нефтения продукт кондензат, добиван незаконно от изоставен сондаж-държавна собственост, в землището на село Деветаки.

Единият от мъжете е от Ловеч, а останалите от троянските села Борима, Орешак и Бели Осъм, съобщиха от МВР.

В хода на полицейската операция са извършени претърсвания в складова база в Ловеч, ползвана от престъпната група. Там на място е открит ТИР, натоварен с шест тона от продукта, а в непосредствена близост до товарния автомобил са открити още 3 бидона по едни тон, пълни с кондензат.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Кондензатът представлява ултра лек петрол.

Преди 5-6 години проблем с незаконен добив на кондензат възникна и във Врачанско, когато органите на реда откриха 6 тона кондензат, закопан под земята в двора на тогавашния кмет на Крива бара Цветан Йорданов. Суровината била източвана от запечатана стара сонда между селата Крива бара и Хайредин. (медиапул.бг)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.