Първите хора на Ловеч уважиха юбилея на Христо Стоичков

Кметът Маринова (най вляво) на стадиона

Кметът Маринова (най вляво) на стадиона

За разлика от Диего Марадона и Роналдо, които обещаха, но не отидоха на юбилейния мач на Христо Стоичков в петък, първите хора на Ловеч уважиха събитието. Камата беше треньор на „Литекс“  и оттогава има тесни контакти с града ни. Футболното ръководство с президента Трифон Попов беше на стадиона. Цяла група ловешки фенове също присъства.

stoi4kov

Кметът на общината Корнелия Маринова също отпътува в края на работния ден за София. После във Фейсбук тя написа:

„Нашият Христо Стоичков, носителят на „Златната топка“, събра снощи легендарни футболисти от няколко поколения в своя бенефисен мач. И повече от 40 000 привърженици, които дори проливният дъжд не отказа.

Бяхме там, за да споделим вълненията на един уникален по футболен талант и темперамент българин, за да му засвидетелстваме обич и признание.

На терена излязоха много от съотборниците на Стоичков от различните клубове в кариерата му, момчетата от „златното българско поколение“, което спечели бронзовите отличия на Световното първенство в САЩ ’94, както чужди футболни величия. Благодарна съм на Христо за възможността да бъда част от този незабравим спектакъл. И още – Ловеч го обича – и вчера, и днес, и винаги…“

Въпреки дъжда и други изненади, празникът се случи в цялата си пълнота и много изненада.

Отборът на Христо Стоичков успя да победи с 4:1 отбора на звездите в юбилейния мач по случай 50-ата годишнина на Камата, която бе съвсем наскоро.

Двата тима спретнаха уникално шоу и въпреки поройния дъжд, който се изля, стадион „Васил Левски“ бе пълен с фенове, които бяха свидетели на много красиви моменти.

Освен хубав футбол мачът ще се запомни и с големите емоции на Камата и всички на терена, след като бе отдадена почит на Трифон Иванов и Йохан Кройф, които починаха тази година. Камата плака на терена в моментите, в които бе почетена паметта на близките до него. Той подари специални фланелки с името „Иванов“ на децата, на покойния бранител.

В титулярния състав на Камата започнаха играчи като Попеску, Хаджи, Балъков, Сираков Костадинов и Лечков, докато сред титулярите за противника имаше също много големи имена сред които Малдини, Албертини и Каморанези. Рефер на мача бе Атанас Узунов.

Изненадите на терена бяха доста, а в една от почивките в мача голяма част от „дрийм тийма“ на Барселона изнесе Шампионската купа, която спечели през 1992 година, а Камата я надигна отново след 24 години!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.