Внезапно почина журналистът Николай Москов (1956 – 2016)

Николай Москов

Николай Москов

Внезапно почина Николай Москов (60 г.), журналист от в. „24 часа“, който е работил дълги години във в. „Народен глас“. Инфарктът го е покосил в къщи на 6 май 2016 г.
Николай Москов дойде в Ловеч от Велико Търново по времето на създаването на в. „Народен глас“ през 1987 г. Родом е от Нови пазар. През годините не странеше от големите политически теми, беше един от главните герои в аферата „Ловечгейт“ през 1999 г., когато работеше в Ловеч.
След първия сърдечен удар преди десетина години се зае с по-спокойни теми, като църквата и християнските ценности. Той беше голям приятел с ловчанския митрополит Гавриил и правеше дълги интервюта с него. Обичаше да описва живота и тегобите на известните български музиканти, както и качествата на българските вина. Написа и книги за билките и народните лечители. В живота му се преплитат легенди, възходи и победи. Имаше ведър характер и дори в гнева си беше по-детски мек. Запази до последно връзките и приятелите в Ловеч, където често идваше. Ще се помни с изречението „Когато искам да прочета нещо хубаво, сядам и го пиша“.
НГ изказва съболезнования на семейството, близките и приятелите на Николай.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.