Кой си иска „кочината“ и унищожава цветя и дръвчета в Ловеч?

cvetq 2

Недобросъвестни хора унищожиха цветята в саксии, които бяха поставена Пешеходния мост срещу общината в Ловеч. Това съобщи изпълнителният директор на общинската фирма „ЕКО“ ЕАД Павлин Иванов, който се постара да направи „Цветница 2016“ по-цветна и приветлива.
С горчива ирония той публично извинение, „че се е опитал да направи нашия град различен, приветлив и цветен“, което за някои е явно крайно нетърпимо.

cvetq 1
За последните два месеца от „ЕКО“ са засадили над 120 дръвчета и над 400 декоративни храста, които са подарени на града от свестни хора, съобщава още Павлин Иванов.
Специално за Цветница са поставени красиви цветя на Пешеходния мост, оформени са зелените площи на площад „Тодор Кирков“ и в централната градска част. Всичко това – за радост на хилядите гости за празниците.
Оказва се, че има хора, на които това не се харесва, цветята се унищожават безогледно, дръвчетата се изкореняват демонстративно. Няколко пъти са засичани и възрастни хора, които безобразно кършат „само по едно стръкче“ и се навеждат над перилата на моста с риск да паднат в реката.
Въпреки всичко дейността по разкрасяване на Ловеч трябва да продължи, макар отделни единици да си искат „кочината, в която живеят“, считат ловчалии, с които говорихме. Добре е да се прочете пак стихотворението на Валери Петров „Японският филм“, което завършва така:
„Докрай, додето разцъфтите,
ще мъкнем влагата към вас!“
Виж на
https://chitanka.info/text/24988
Снимки:lovechtoday.eu

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.