Премахната е опасна детска площадка на пл. „Свобода“ в Ловеч

Премахната е опасна детска площадка на пл. „Свобода“ в Ловеч, съобщиха от общината. На 18.02. 2016 г. е получено предложение от отдел „Контрол и сигурност“ при Община Ловеч относно състоянието на декоративна кула – детска площадка на пл. „Свобода“ в центъра на града.

След проверка на специалисти е констатирано, че голяма част от градивните елементи вече са разрушени или липсват. Водата при дъжд и снеготопене се стича навътре и са разрушени декоративните плочи. Помещението е пълно с боклуци и счупени фигури от шах, а самата шахматна площадка е разрушена с липсващи 11 броя плочи. Има ред други повреди, които правят площадката невъзможна за ползване, както и за ремонт.
Последното е констатирано от дирекция „Устройство на територията“, която пише становище, че съоръжението не отговаря на Наредба № 1 от 12.01. 2009 г. за безопасността на площадките за игра.
С оглед да не се стигне до инцидент с дете, се препоръчва площадката да бъде разрушена, а теренът – възстановен. Премахването е възложено на общинската фирма „Еко“. Общината няма намерение да прави нова площадка на това място. В близост има нова детска площадка на открито, която отговаря на всички условия.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.