Погват търговците –нарушители на Цветница в Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес и утре тръгват проверки на всички търговци, които участват във временните пазари на празника Цветница с преместваеми обекти, съобщи пресцентърът на общината. Общинските проверки в събота и неделя ще са съвместно с представители на РУ на МВР.

Целта е проверка дали сергии, маси, павилиони и шатри имат разрешения за разполагане и спазва ли се заявената площ, за която е платено.

В петък бяха наложени три санкции на нарушители, съобщи Мариан Петракиев, ръководител на отдел „Контрол и сигурност“ към общината. Случаен инцидент с пречещ клон на преминаващо камионче на сметосъбиращата фирма „Еко“ ЕАД доведе до проверка и констатирано самоволно разширяване от страна на уличен търговец.

За всички новодошли търговци, които не са участвали в процедурата за наем на търговска площ, днес ще работят двама служители на отдел „Контрол и сигурност“, които ще събират такса на място.

Същевременно от Община Ловеч пожелават на всички участници в двата празнични дни безпроблемно, ползотворно и приятно пребиваване в града на люляците.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.