Акцент върху личността на учителя сложи Мeглена Кунева в Ловеч по време на работна среща

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Акцент върху личността на учителя за прилагането на новия закон за образованието сложи днес вицепремиерът и министър на образованието и науката Мeглена Кунева, която се включи в работната среща в Ловеч на началниците на инспекторатите от цялата страна.

Както е известно, тридневният форум (18 -20 април) разисква в залата на Общински съвет проблемите на сигурността на учениците, закона за предучилищното и училищното образование, независимото външно оценяване, държавните зрелостни изпити.
„Гледам на закона като на шанс, но е необходимо и добро изчисление на рисковете. Законът дава отговори на много въпроси. За мене ключът за успешното българско училище е учителят. Ученикът е важен като краен продукт на всички училия, но за да отключим закона, трябва да се съсредоточим върху учителя.“
Мeглена Кунева обърна внимание и на това, колко е крехко днес училището, как лесно се поддава на насилието и на тежкото неуважение към детето. Не можем да си затваряме очите пред този факт, проблемът за сигурността излиза на преден план, подчерта министърът на образованието и науката.
Мeглена Кунева награди началника на инспектората във Враца Галина Евденова с грамота и икона на Св. Климент Охридски за похвалната й дейност да спаси повече деца от отпадане от училище.
Вицепремиерът не пропусна и да се ръкува лично с всеки един началник на инспекторат. В работната среща в Ловеч от първия ден участва и заместник-министър Диян Стаматов.
В началото на своето слово Мeглена Кунева благодари на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова за гостоприемството. По-рано тя бе приета в кметския кабинет и получи като дар картина от ловешкия художник Тихомир Витков.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.