Пускат обществената поръчка за магистрала „“Хемус“ през м. май

l pОбществената поръчка за магистрала „“Хемус“ ще започне през месец май. Това съобщи пред Канал 3 министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя обясни, че прекратяването на обществената поръчка е било законообразно.

Заради това, че магистралата не може да бъде финансирана с европари, трябва да се направи препроектиране. За да поевтинее строителството на магистралата се налага някои отсечки да бъдат построени като скоростен път. Оптималният вариант е да отпаднат поне 2-3 тунела, за да падне цената. Иначе ние трябва да направим 4 виадукта като „Витиня“, което ще излезе твърде скъпо, обясни Лиляна Павлова.

През май стартира процедурата за фирмите, желаещи да поемат строителството. Срокът за подаване на предложенията е 45 дни. В края на лятото или в началото на септември офертите ще бъдат разгледани, за да започне строителството през следващото лято, поясни Павлова.

Тя обърна внимание на еко организациите, които саботират строителството на магистрала „Струма“ при Кресненското дефиле.

Има лобистки интереси на еко организации, които скачат срещу строителството на “Струма“

„Природозащитниците изкарват пред Европа, че ние едва ли не ще унищожим гущерите и пеперудите през Кресненското дефиле, сякаш сега не минава пак през там целия международен транспорт и стотици ТИР-ове всеки ден. Може би някой да иска да построи един скъп тунел, като спечели още 1 милион, но дано не съм права“, каза още Павлова.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.