Инициатива на омбудсмана ще помага на пенсионери за Великден

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова подкрепи днес пред Общинския съвет инициативата на омбудсмана на Република България Мая Манолова. С писмо до Община Ловеч омбудсманът се обръща към всички като към отговорни хора с ангажимент към нашите съграждани и с молба да бъдем съпричастни съм тези, които имат най-нужда при посрещането на големия християнски празник Великден.

Инициативата се нарича „Великден за всеки“ и има задача събирането на дарения за трапезата на най-бедните, най-вече пенсионери. Омбудсманът предоставя дарителска сметка, където ще се събират средствата за закупуването на пакети с типичната за празника храна.

Идеята е чрез събраните средства да се закупят ваучери за храна, всеки от който струва по 20 лева. С тях притежателите могат да пазаруват в магазините, част от веригите за храна. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително определени списъци на пенсионерските клубове в страната. Ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над 300 лева и няма да получат надбавка от 40 лева за празника.

Средствата се набират по сметка на СИБАНК, титуляр е БЧК. Считам, че общинските съветници, както и служителите на Общината, могат да се включат в инициативата, аз също ще участвам лично, заяви кметът Корнелия Маринова. Номерът на сметката е:

IBAN: BG03BUIB98885029906100

Банков код: BUIBBGSF

Той ще е предоставен на сайта на общината, на таблото във фоайето, както и в местни медии.

Изрично се указано в платежното нареждане да се посочва общината, целта е децентрализиране на набраните средства. Телефоните за повече информация са 02 8106911, 0898 240 709, 0887 750 121.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.