Кметът Корнелия Маринова: Ловеч вече не е „червена крепост“

Корнелия Маринова

Корнелия Маринова

Ловеч не е по-различен от останалите областни градове, той вече не е онази „червена крепост“ , каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Твърдението е част от позицията, заявена на пресконференция във вторник по повод обществения интерес към новата общинска структура за горските територии. По време на приемането на структурата от Общинския съвет, а и след това чрез някои медии, стана ясно, че опозицията от БСП е против новото звено, което трябва да се бори с горската мафия.

Ето пълния текст на позицията:

През последните дни възникна определен обществен интерес към създаването на нова общинска структура за горските територии и съответно смяната на нейния ръководител. Сблъсъкът на интереси пролича още по време на извънредното заседание на Общинския съвет на 9 март, а по-късно отекна в някои медии и социалните мрежи.
Този интерес не е случаен – много години там, в общинските гори, управляваше един и същ човек. Това е човекът, който сега си тръгва. Човекът, който сменяме, е олицетворение именно на модела, срещу който се борим.
Тази смяна става по напълно законен начин, по правилник, с легитимно решение на Общинския съвет. Това са самостоятелни решения на съветниците. Въпросният нашумял случай не е нито инцидент, нито някакво нарушение. Просто винаги с горските територии вървят и големи финансови интереси.
Но преди да се спрем на този случай, искам да припомня нещо, което опонентите удобно забравят.
Избрана бях за кмет по волята на по-голямата част от избирателите в Община Ловеч. Хората ми гласуваха доверие с надеждата да изчистя общината от един порочeн модел – моделът „Казанджиев“.
Други хора от различни партии пък бяха избрани за общински съветници, за да взимат решения с вишегласие.
Припомням още, че при демокрацията действа един железен закон – трябва да се подчиниш на мнозинството. Затова смяната не е никакво „извиване на ръце“, това е законна процедура. Битката на опозицията беше за едни 14 дни отсрочка, която не им дадохме поради големите ни съмнения. Нямаме време за отлагане, протакане, процедурни хватки.
Общината не е разследващ орган и няма да раздаваме присъди. Но можем, трябва и ние реагираме на общественото настроение, а то е негативно към досегашната практика. Ще припомня само случая с една изсечена гора в Лисец.
Изглежда някои кръгове в Ловеч не им се иска да вярват, че сме, и ще продължим да бъдем решителни в смяната на модела. Именно тези кръгове пускаха слухове, че бившият кмет ще става мой заместник-кмет. Не са познали досега, няма да познаят и утре.
В цялата страна днес се вдига пречистваща вълна, която отхвърля корупцията и озонира обществото. Ловеч не е по-различен от останалите големи областни градове. Ловеч вече не е онази „червена крепост“. Ние имаме цялата подкрепа на сегашното правителство и отговаряме на обществените нагласи и интерес.
Сигурни сме, че имаме подкрепата на нашите избиратели и на всички демократично настроени граждани.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.