Дарители помагат на безработна от Радювене, която скри за пет дни смъртта на родителите си

raduvene mariika

Дарители от цялата страна помагат на безработната Марийка Вълева Маринова (60 г.) от село Радювене, община Ловеч, да преживее зимата, тъй като е без пенсия. Нейната съдба и поведение през студените дни на януари станаха известни в цялата страна чрез медиите.


Пристигат парични преводи по 100 -200 лева на нейно име, може би общо сумата наближава 2000 лева, съобщи кметът на ловешкото село Венцеслав Банчев. Отделни доброжелатели дойдоха до село и лично дариха суми, допълва младият кмет.
„Още в началото, щом се разчу за Марийка, една фирма подари на жената печка и палети за отопление. Имахме известни трудности с изплащането на някои записи, тъй като я пишат Мария вместо Марийка, както е по лична карта“, уточни Банчев.
На 12 януари т.г. стана известно, че родителите на Марийка Маринова са починали от измръзване в дома си. Дъщерята в продължение на пет дни крие за смъртта на Вълчо Дишев (87 г.) и съпругата му Дона (86 г.). Семейството живеело с пенсиите на възрастните. После дъщерята остана без средства, тъй като от 15 години е безработна и не е регистрирана на селския адрес.
Когато случаят нашумя, мнозина, включително и Община Ловеч, помогнаха на бедната жена.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.