Ловешкият театър като „мечкарник“. Слава Георгиева срещу Валентин Танев

 

SlavaОстрата „шпага“ на ловешкия театър актрисата Слава Георгиева нападна Христо Мутафчиев и гостуващия актьор в Ловеч Валентин Танев по повод бъдещето на провинциалния театър. Ако човек не знае историята на театъра , може и да повярва на искреността на актрисата, която винаги влиза в спор с всяко различно от нейното мнение. tanev

Историята на театъра, както и на всички местни институции, е свързано и зависимо през последните 20 години  от управление на социалистите в Ловеч чрез щедри субсидии, за което вече е писано. Социалистите на думи винаги пренебрегват материалното и настояват за духовното, но на практика е обратното. И когато парите свършат, става страшно. Но как се печелят пари?!
Пример – ловешкият театър като „нашата си кошарка“ е срещу гостуването на известните звезди (т.нар. мечки), защото отнемат публика (пари), но не са изкуство. Срещу това обаче би трябвало и може да се противостои с високо изкуство и алтруизъм. Уви, това го няма! Конфликтът, освен идеологически, е още поколенчески, естетически и етичен. А къде е публиката, никой се не пита?

Чуйте  Слава Георгиева:

„Ние не станахме „мечки”, защото нямахме време за участия в кино и телевизия… И не защото сме по-лоши артисти от твоите „мечки”, просто не ни оставаше време заради заетостта ни в театъра. Знаеш ли какво е да играеш в зали, които не се отопляват по пет дни седмично? Знаеш ли какво е да репетираш и играеш на 5 градуса? Или с температура 39 да се качваш в студения бус и да тръгваш в турне? Да си купуваш гримовете сама и да си носиш дрехи от къщи, защото театърът няма пари?“
И още: „Вальо (Валентин Танев,който в момента репетира в Ловеч) не знае и няма да разбере, защото заедно с две други „мечки” ни отне правото да работим. Отнеха ни парите поне за поне три стойностни представления. С парите, дадени му за постановката на комедията „Търся си нов мъж”, ние можехме да направим минимум три представления, при това с добри режисьори. Вашата „реформа”, Христо, ни отне тази възможност. Превърна ни в „мечкарник”, както и повечето театри в провинцията.“
Отговорът на Валентин Танев:
Госпожо Георгиева, не Ви познавам и не съм имал честта да играя с Вас,но прочетох писмото. Позволявам си да твърдя, че в него има откровени лъжи за мен и работата ми. Постановката, която работя във Вашия театър струва да момента 1500 лева. Аз не съм взел нито стотинка от театъра Ви, а напротив,вложил съм лични средства. Може да се допитате до ръководството на театъра.Настоявам за публичното Ви извинение, защото преди да отправяте лъжите си трябва да се информирате и да се основавате на факти.
По публикация и коментари в сайта http://www.ploshtadslaveikov.com/

Виж още

Ловешкият театър по стръмния път на социалистическа Гърция

2 thoughts on “Ловешкият театър като „мечкарник“. Слава Георгиева срещу Валентин Танев

  1. Срамно е да си служиш с полуистини и да цитираш каквото ти изнася,извадено от контекста.Това се нарича грозна манипулация…защото за сумите и хонорарите на мечките можеш сам да се информираш….ако наистина го искаш.И не се прави,че не разбираш,че говоря не за Ловешкия театър,а изобщо за театъра!. И това не е моя битка ,а на повечето смислени хора в БГ театъра…Чудно ми е защо не свериш изостаналия си /сервилен/ часовник с личности като Аве,Петринел Гочев,Асен Аврамов,Вельо Горанов,Ивайло Христов,Рада Александрова,Станка Калчева,Жана Караиванова-повече от тях твои приятели.Впрочем,ти не за пръв път по отношение на нашия театъра правиш внушения,които са абсолютна неистина и за това си персона нон грата за повечето колеги…може би това е отмъщението ти.

  2. А ако искаш още имена,които искат оставката неговата и на министъра,точно заради тази им политика….Касиел,Гергана Пирозова,Светлана Янчева,Вида Пиронкова,Бойко Богданов,Маргарита Петкова ,….и много други.Виж и двете петиции,които вървят от вчера.Виж и над 7000-те четения и няколко хилядните споделяния на писмото ми.Подкрепата от всички тия наистина смислени и талантливи хора ми дава надежда,че златотърсачите в театъра могат да бъдат спрени.И тук няма политика….протестиращите са хора с различни политически пристрастия.А ти би трябвало да се срамуваш,че внушаваш политически елемент…ако все още ти е познато това чувство.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.