Народният представител Иван Миховски сваля имунитета си заради пътно произшествие в Троян

Iv Mi

Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски сам ще свали имунитета си заради пътно произшествие, научи НГ. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искане за снемане имунитета депутата от Троян.


Искането на обвинител номер едно е във връзка с проверка на Софийска градска прокуратура за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие.
На 2 октомври миналата година в Троян по ул. „Васил Левски“ Иван Миховски управлявал личния си автомобил в посока Ловеч. По същото време по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходка. Достигайки кръстовището между двете улици тя предприела пресичане на пътното платно. Движейки се с несъобразена скорост, Миховски блъснал с предната лява част на автомобила си пешеходката, като и причинил по непредпазливост средна телесна повреда – фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.
Иван Миховски е бил проверен за употреба на алкохол, като дрегерът отчел положителен резултат – 0,48 промила. На депутата е бил съставен aкт.
Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски ще подаде писмено заявление за съгласие по смисъла на чл. 70, ал. 2 от Конституцията на Република България за снемане на имунитета му на народен представител в 43-тото Народно събрание. С този си акт Иван Миховски заявява своето желание за незабавно изясняване на всички обстоятелства по случая от страна на компетентните органи.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.