Клошарят Иван Хитов от Ловеч наследява 27 хиляди долара от USA-роднини

Иван ХитовЛовешкият клошар Иван Хитов (52 г.) наистина наследява 27 хиляди долара, стана ясно миналата седмица. Това е решението на американския съд, чековете вече пътуват.
Общо 48 роднини на две сестри-българки Мери и Ан Петров ще си разделят богатство от над 1 360 000 долара. Двете сестри са починали в Америка, а съдът издирвал близо 10 години роднините, повечето от които българи.


Любопитно е, че един от тях – Иван Хитов, е с битие на клошар, приютил се във вила до ловешкия зоопарк. Той ще получи над 27 хиляди долара от покойната Мери Петров. Мечтата му е да си купи гарсониера и да напише книга „Беден, богат“. Иван е брат на директора на Езиковата гимназия Радослав Хитов, който наследява същата сума. Той обаче избягва да коментира случая. Повечето наследници са родом от ловешкото село Казачево.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Казачево

Иван Хитов не е лошо момче, свикнал е с хипарския живот, но съм сигурен, че наследсвото ще го промени, коментира кметът на Казачево Иван Диков – Хемито. Той също имал роднини в Америка, които преди години му помогнали, но на наследство не се надявал. “То това не е концерт по желание. Които са заминали за там, отдавна са измрели. Туй с Петровите наследници беше изключение и край”, казва кметът.
Миналата седмица медийният интерес към Ловеч се възроди, както беше и през 2013 г., когато се разчу за наследството. Близо четири години съдът разпределяше наследството. Ковчежникът на Община Мадисън в щата Илинойс е казвал, че досега не са имали такова голямо наследство без завещание.
Най-голямата част от парите отиват при наследници в България. Най-солидният чек е за 110 хиляди долара. Именно той обаче ще стане причина за още съдебни спорове. Оказва се, че наследникът Николай Недялков (91 г.) от ловешкото село Казачево е починал неотдавна, без да дочака своето наследство.
Друг щастлив наследник е Иваничка Илиева (55 г.), също от Казачево. Тя очаква по-голяма сума, тъй като майка й е първа братовчедка на сестрите Петров. Тя и съпругът й са безработни, живеят със социални помощи. Трудов стаж нямали и двамата, затова пенсии не разчитали да имат.
Сестрите Мери и Ан са дъщери на български имигранти, заминали за САЩ през 1912 г. Семейството е живяло в Гранит сити – близо до Сейнт Луис. През годините сестрите живеят с родителите си. Никога не са се омъжвали и нямат деца.
Работели като секретарки и често посещавали първата българска църква в Америка – “Света Троица”. Натрупали богатството си като инвестирали в акции на фармацевтични, петролни и автомобилни компании. След смъртта на Ан, нейните пари отишли при Мери.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.