И все пак – Общинският съвет в Ловеч заседава извънредно на 9 февруари

Председателят на Общински съвет – Ловеч, Петър Цолов свиква извънредно шесто заседание на 9 февруари, вторник, от 10 часа. Това стана ясно в следобеда на 03.02.2016 г. , след като бяха събрани и внесени необходимите 11 подписа на общински съветници, съобщи пресцентърът на Общинския съвет.
По-рано днес не бяха изпълнени условията за свикване на извънредно заседание, въпреки че вчера това бе оповестено на пресконференция на БСП.
Искането е подписано от всички съветници от групата на БСП и на един от групата на ГЕРБ – Данчо Заверджиев. В дневния ред е заложено вземане на решение за внасяне на искане до Съвета на директорите на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ АД – Ловеч, за свикване на общо събрание на акционерите на болницата и приемане на оздравителен план.
Според правилника на ОбС, извънредна сесия се свиква при наличието на подписи на една трета от съветниците – тоест 11 от 33. Срокът за насрочване е една седмица.
Няма да има кой знае какви реални резултати от тази сесия, освен политическото говорене на опозицията, коментираха запознати. И без това общото събрание на акционерите е насрочено за месец май, ОбС не може да го насрочи за утре, а след три месеца, тоест пак през май, допълват общински съветници.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.