Позиция на Община Ловеч: Това е анонимна петиция, пълна с неверни твърдения

pokritiq most dnesПубликуваме позиция на Община Ловеч относно някои нови твърдения за Покрития мост:

Относно реконструкцията на Покрития мост настоящето ръководство на Община Ловеч е длъжно да заяви, че има желание и се придържа към онези действия, които запазват неговия консервативен вид и функция. Идеята е да се съхрани в най-голяма степен автентичния му изглед, със запазване на магазини и занаятчийски ателиета.
Покритият мост на Уста Колю Фичето е една утвърдена и въздействаща емблема на нашия град. Така счита и по-голямата част от архитектите и другите специалисти по градска среда.
Всичко това се налага да уточним по повод една позиция, разпространена в интернет от анонимен инициативен комитет. В нея, наред с верни преценки за миналото, се съдържат и редица неверни твърдения за намеренията на новото ръководство на Община Ловеч.
Припомняме, че в списъка за първи етап от дейността по обектите Покритият мост не фигурира. Преценено е, че обектът ще остане като резервен вариант, тъй като предстои още много работа по методиката и уточняване на детайли.
Сега основната цел на Община Ловеч е реконструкцията на Централна градска част, а също и да се изпълнят задължителните изисквания за социална и образователна инфраструктура и енергийна ефективност.
Откровена неистина в т.нар. „петиция“ е твърдението, че „Новият кмет е издал разрешение за строеж на 09.11.2015…“, както и че има обява за някакво представяне на 4-ти проект“ .
Напълно се разграничаваме и от твърдението, че се „готви разпродажба на Покрития мост и Младежкия дом.“
Ръководството на Община Ловеч ще запази Покрития мост в сегашния му външен вид, като ще се възползва от предоставените възможности на европейската солидарност за неговото освежаване, постигане на енергийна ефективност и други неотложни грижи. Съобразяваме се с традицията, както и с изводите от многото обществени обсъждания. В никакъв случай няма на нарушава това, което многократно в предизборната кампания сме обещавали на гражданите на Ловеч – да съхраним Покрития мост.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.