Мел Гибсън ще снима филм за цар Калоян, Дарина Павлова помага за цар Борис III

 

origМел Гибсън, познат от „Смело сърце“, ще режисира филм за българския цар Калоян, пише Стандарт. Това е една от новите мегапродукции на Киноцентъра в Бояна на Ярив Лернер, главен изпълнителен директор и син на собственика Ави Лернер. И нас вече е сниман един „Калоян“ през 1963 г.

Kaloqn_1963

Суперзвездата Гибсън ще дойде за втори път в България тази година, след като беше тук през 2013-а за „Непобедимите 3“. Той се е съгласил да се запознае със сценария на историческия сюжет, в който, както обеща Лернер, ще има и много екшън. Последният режисьорски проект на Гибсън беше „Апокалипто“ от 2006-а, а тази година се очаква да излезе новата му историческа драма „Hacksaw Ridge“.

Сценаристът на филма за цар Калоян е известният Голан Рамрас, работил по „Господин и госпожа Смит“, „Превъзходството на Борн“, „Железният човек“, както и за гиганта „Марвел“. Той беше у нас миналата година, за да преподава в курса за сценаристи, който Киноцентърът организира за втори път. Рамрас ще дойде в София отново през февруари, за да работи с историци специалисти по темата. Филмът трябва да излезе към края на 2017 г., но все още не са избрани актьорите. Историята се развива по време на Четвъртия кръстоносен поход и разглежда отношенията на царя с папа Инокентий III.

Още една суперпродукция за историята на България ще се снима в Киноцентъра – за Борис III и спасяването на евреите през Втората световна война. Дарина Павлова се включва като един от продуцентите. Сценарият, който също не е писан от българи, е почти готов, но ще трябва да се преработи, защото някои от героите трябва да се доразвият. Окончателният вариант трябва да е готов на 1 март, след което вече продуцентите от „Ню Бояна“ ще избират режисьор и актьори.

Снимките няма да се случат само в студиото, но и на различни места в страната. И двата филма ще бъдат на английски заради международния пазар.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.