„Разговор за живата вода” предлага изложбата на Нина Иванова-Донковска в Троян

nina_risuva1

„Разговор за живата вода” предлага изложбата на Нина Иванова-Донковска, с която троянската галерия „Серякова къща“ открива новия сезон. Така се нарича и титулната картина на изложбата. Откриването е на 21 януари, четвъртък, от 17.30 часа.

За творбите и художника ще говори Мила Воденичарова – керамик и преподавателка в Националната гимназия „Проф. Венко Колев” в Троян.
По повод изложбата Нина припомня следната библейска притча: „Някога много отдавна в жарката жега на деня, уморен до един кладенец извън града Исус срещнал една жена. Тя отивала да си начерпи вода. Последвал чуден разговор за личния живот, за поклонението на Бога, за живата вода. „Ако би знаел ти кой съм аз, който разговарям с тебе, ти би поискала и аз ще ти дам живата вода! – казал й Исус. Тази среща променила живота на жената. Живата вода е праобраз на спасението, на прошката, на благодатта и всички благи милости, които Бог е приготвил за нас и иска да ни даде. Това е посланието вплетено във картините на предстоящата изложба.“
Нина Ангелова Иванова- Донковска е родена на 24 юни 1965 г.Завършила е СХУПИ – София, специалност “Детски играчки и сувенири”, а после и НХА “Николай Павлович“, специалност “Илюстрация и оформление на книгата” в курса на проф. Христо Нейков.
Омъжена е за троянския керамик Цветан Донковски и заедно с тяхната дъщеря Димана живеят в китното село Дълбок дол. От 2000 г. е член на Дружеството на троянските художници, а от 2001 е член на СБХ. В момента Нина Донковска е преподавател в Националната гимназия „Проф. Венко Колев” в Троян.
Мариела Шошкова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s