Кметът на Ловеч Корнелия Маринова посрещна Новата година с гражданите на площада с голям концерт

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Цялото ръководство на общината бе на концерта за Новата година

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна Новата 2016 година заедно с гражданите на площад „Тодор Кирков“, като всички се насладиха на три часова празнична новогодишна програма, съобщи пресцентърът на общината.
„Основната ни задача като община е да създадем не просто по-добри, а отлични условията за просперираща местна икономика, съзвучна с националната и отговаряща на нашия потенциал. Необходимо е да се работи още много в тази посока и без вяра, че можем, няма да го постигнем“, изтъкна в поздравителното си слово кметът Маринова.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Присъстващите на площада посрещнаха с аплодисменти думите, „че любовта и честността сплотяват, а корупцията и подлостта разделят хората“.
„Вярваме, че новата година ще е пълна с енергия, с предизвикателства и заслужени битки и успехи. Залогът е голям, не бива да пропиляваме енергията, която се е събрала досега. Предстои ни сериозна работа по изграждането на обществените правила от европейски тип, да направим една открита и прозрачна като управление община, удобна и служеща на гражданите“, подчерта още кметът Маринова.

1.01.16 varo6a 4На сцената в тържествения момент беше цялото ръководство на Община Ловеч – председателят на Общинския съвет Петър Цолов, зам.-кметовете Ивелина Радевска, Цветан Георгиев и Венцислав Христов. Веднага след обратното отброяване до новата година и тържествената заря всички се включиха в народното хора под звуците на Общински духов оркестър.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Росица Кирилова с деца от Ловеч

Въпреки студеното време, около минус 9 градуса, много млади хора и деца бяха дошли да посрещнат заедно и на открито новата 2016. В музикалната програма участваха Росица Кирилова, Ангел Ковачев от дуета „Ангел и Мойсей“, Владислав Славов и Иво Танев, който беше и водещ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът награждава Цачо Станев

По време на тържеството стана ясно и кой е победител в конкурса на общината „Коледните светлини на Ловеч“ Това е Цачо Станев (27 г.) от Ловеч, ул. „Трифон Трифонов“ 28. Той отсъстваше в новогодишната нощ от града, но ден по-рано бе приет и награден от кмета на общината.
Същевременно на 31 декември Корнелия Маринова и чрез личния си профил във Фейсбук поздрави гражданите. Там тя изброява какво точно предстои, за да стане Ловеч бързо напредваща по пътя си община. Като ключови направления са посочени нови проекти за привличане на инвеститори, откриване на работни места, създаване на нови общински предприятия, развитие на туризма.1.01.16 varo6a 9

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.