Отпуснаха пари за ловешката болница. Опашка пред банкомата

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Банкоматът пред болницата

Държавата все пак отпусна пари за ловешката болница днес, съобщи пресцентърът на общината. Това стана след среща в София на ръководството на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Ловеч, с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.
Резултататът – държавата ще осигури на болницата до края на годината 800 хил. лв. Една част от тях се чакат още до края на деня. Днес следобед пред банкомата вече имаше опашка от медицински работници.
До добрата развръзка за задлъжнялата ловешка болница се стигна с активното съдействие на кмета на общината Корнелия Маринова.
Този транш е първият етап към оздравяването на МБАЛ, реализирането на капиталовата програма и преструктурирането на отделенията. В началото на новата година на болницата ще бъдат преведени още средства. Д-р Москов пък още в първите дни на януари ще дойде в Ловеч на среща за болницата.
Всичко случило се днес е ясният знак на държавата и общината и отговор на въпроса за бъдещето на МБАЛ – да я има и да осъществява здравна грижа, от каквато хората от общината и областта се нуждаят, коментира кметът. Маринова призова фирмите, на които болницата е длъжник, да бъдат спокойни – на базата на изработените погасителни планове МБАЛ ще изпълни финансовите си ангажименти към тях и същевременно ще успее да реши въпроса с изплащането на възнагражденията на персонала.
Днес 30-те процента от заплатата за септември и авансът за декември са преведени, в дните между Коледа и Нова година ще бъдат изплатени и трудовите възнаграждения за ноември.
В срещата в здравното министерство днес участваха кметът Корнелия Маринова, областният управител Ирина Митева, прокуристът на МБАЛ д-р Снежина Митова, председателят на съвета на директорите Костадин Атанасов, д-р Тихомир Бенев, член на борда.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.