Среща по повод критичното състояние на ловешката болница ще има във вторник

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

МБАЛ  Ловеч

Среща с журналисти по повод критичното състояние на ловешката болница ще има във вторник от 11 часа, съобщиха от кабинета на прокуриста на МБАЛ –Ловеч, д-р Снежина Митова. Финансово състояние на МБАЛ Ловеч не е добро от години. Припомняме, че миналата година по това време здравното заведение остана без парно.
Същевременно пациентите намаляват, липсват приходи, всичко това води до ниски заплати, демотивация и напускане на специалисти и сестри. Поради запорирани сметки от доставчици се бавят заплати на работещите.
В сряда се състоя поредна демонстрация на здравните работници, които са поставени в ситуация да посрещнат Коледа без заплати.
Те настояват да се изплатят заплатите и да се направи външен, независим одит за причините, довели до днешното състояние
Д-р Митова единствена от ръководството се яви на срещата, членовете на Съвета на директорите не се появиха в сряда. Тя обясни, че до дни се очаква Здравната каса да преведе на болницата средства, така че да има и за заплати. Какво ще бъде цялостното решение на проблема предстои да видим. Най-важният въпрос е дали болницата съзнателно се води към фалит?
Същевременно представителите на държавата и Общината в Ловеч продължават да търсят пътища за преодоляване на финансовите затруднения на болницата, чиито задължения надхвърлят 3,2 млн. лв.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.