„Литекс“ загуби и без това малкото си фенове в Ловеч, Люпко се върна за трети път

g g litexСтолични издания твърдят, че „Литекс“ е загубил и без това малкото си фенове в Ловеч. Причината била страх на хората от собственика на „оранжевите“ Гриша Ганчев.

Неотдавна босът използвал доста остър подход, за да потуши бунт на привържениците срещу евентуално обединение с ЦСКА, твърди „България Днес“.

Същевременно Люпко Петрович за трети път  е новият наставник на „Литекс“, официално обявиха от лагера на „оранжевите“. Сръбският наставник в четвъртък бе представен пред отбора на Градския стадион в Ловеч, след което проведе следобедното занимание на тима. Той заменя на поста румънеца Лауренциу Регекамф, който напусна в посока Стяуа.

„Дошъл съм да помогна на моя приятел и брат г-н Ганчев. Имаме уговорка да водя тима в оставащите три мача до края на годината. Приятелите се познават, когато настъпи тежък момент и аз не се колебах нито за миг да приема поканата“, сподели лаконично Люпко.

Както се знае засега, от януари „Литекс“ става  ЦСКА. Реакциите в Ловеч са негативни. Силоваци били „съветвали“ част от агитката да не обелват и дума против плана за сливането на двата клуба. Конфронтацията между феновете на четирикратния шампион „Литекс“ и Гриша Ганчев се е състояла по време на домакински мач на тима миналия месец, но така и е останала потулена. Тогава част от хората опитали да издигнат транспарант срещу идеята на Ганчев да превърне „Литекс“ в ЦСКА. На момента босът пратил част от своите охранители да „превъзпитат“ непослушните фенове и да им вземат плакатите. Още на следващия мач посещаемостта паднала драстично, а седалките на градския стадион в Ловеч останали почти напълно празни. В града имало идея да се организира протест за спасяването на футболния отбор и запазването на идентичността му. Той обаче се провалил, след като организацията стигнала до ушите на Гришата. Повечето от местните хора пък се страхували да излязат на открита конфронтация с Ганчев. Още повече че той се явява най-големият работодател в региона и повечето фенове зависят от него за това да изхранват семействата си. В последните два домакински мача „Литекс“ вкара по четири гола, съответно на „Славия“ и „Ботев“, но по трибуните нямаше кой да аплодира попаденията, защото числеността не наброяваше и 100 души. Зевзеци в града дори се майтапят, че повече публика се събира на постановките на Драматичния театър в Ловеч. В лагера на ЦСКА също са раздвоени относно евентуално обединение с „Литекс“. Ясно е, че част от феновете стоят твърдо зад Гриша Ганчев и неговата идея за спасението на „червените“. В същото време обаче повечето фракции и ветераните на клуба не искат по никакъв начин смесване с ловешкия клуб.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.