Започват проверки на достъпа до ловешките училища, без преки пътеки и дупки в оградите

2.12.15 среща училища

Започват проверки на достъпа до училищните сгради и дворните им пространства, преките пътеки към тях ще бъдат премахнати, а повредените огради ремонтирани. Това съобщи пресцентърът на общината. Обследването ще се извърши от отдел СКОРС към община Ловеч съвместно с Районното управление на МВР и цели обезопасяване на районите.
Това стана ясно вчера на срещите на ръководството на община Ловеч с директорите на детските градини и училищата. Ще бъде засилен пропускателният режим, за да няма възможност за инциденти с негативни последици и влизането на външни лица.
Това пое като ангажимент още с встъпването си в длъжност ресорният зам.-кмет Венцислав Христов.
На срещите стана ясно още, че предстои въвеждане на единна счетоводна система за детските и учебните заведения и обмен на информация с общината по електронен път. До края на учебната година ще бъде изготвена и Стратегията за образование в общината, тъй като предстои прилагането на новия Закон за предучилищното и училищното образование и трябва да бъде предвидено мястото на всяко училище в системата на училищата в общината.
Ще бъде направен анализ на средната посещаемост и събираемостта на таксите в детските градини, за да се прецени има ли необходимост от създаването на защитени и средищни детски градини. За детските градини ще бъде намерена най-удачната форма директорите сами да осъществяват приема, както и назначаването на учителите.
В средата на януари ще има среща с бизнеса, на която той да заяви своите потребности и те да бъдат предвидени от директорите на училищата като специалности. Ще се направи анализ и на транспортната схема на пътуващите ученици – не само до средищните, а и до останалите училища, като формулата тук е един автобус да вози всички деца.
На срещите бяха обсъдени и редица текущи въпроси.
Имаме волята, съзнаваме и поемаме изцяло своите отговорности, за да постигнем едно по-добро състояние на мрежата от учебни и детски заведения, заяви кметът Корнелия Маринова. Надяваме се на ползотворна съвместна работа и ловешките училища да станат добро място за записване на ученици и от други общини, коментира и зам.-кметът Венцислав Христов.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.