Цецка Цачева в Ловеч: Волен Сидеров има 14 дни да даде съгласие за сваляне на имунитета след скандала

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Цецка Цачева (вляво), Корнелия Маринова и д-р Мадлена Бояджиева на срещата  в Ловеч

Волен Сидеров има срок от 14 дни да даде съгласие за сваляне на имунитета след скандала на столична улица в петък. Това каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева в Ловеч преди кръгла маса на тема „Икономическо развитие на регионите – сътрудничество на общините“.

В Ловеч Цачева коментира казуса с имунитета на Волен Сидеров по повод на случилото се на столичната ул. „Раковски“. Тя заяви, че след искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на Сидеров той може да даде съгласие. В противен случай нарочна комисия от народни представители проучва фактите и обстоятелствата и излиза с доклад и предложение към пленарния състав на Народното събрание. Аз съм равна сред равни и не мога еднолично да реша, поясни Цачева. Освен това не съм достатъчно запозната със случая, ангажирана съм с предизборна обиколка, но не може да толерира такова поведение, обобщи тя.

Омръзнала съм на премиера Борисов с моето настояване при всеки повод за бърз строеж на автомагистралата „Хемус“, сподели Цецка Цачева по време на кръглата маса. Тя е едно от най-важните неща, които трябва да се случат за икономическото развитие на областите Плевен и Ловеч, вече са осигурени и средствата, допълни Цецка Цачева.

„Икономическата картина в Ловешка и Плевенска област е доста по-различна от тази в Южна България, но в сравнение с останалите области в Северозападния район бизнесът се развива по-добре. Проблемите са свързани с човешкия фактор. Оказа се във време, в което се борим с безработицата, бизнесът изпитва недостиг от квалифицирана работна ръка. В бюрата по труда има хора с бакалавърска, магистърска степен, но с такива специалности, с които на пазара на труда не могат да намерят реализация“, заяви Цачева.

Друг проблем е данъчното законодателство и административно-процесуалните режими за бизнеса, както и системата на правораздаване и честата смяна на законите, липсата на сигурност. Проблем са още и корупцията и сивият сектор.

Цачева допълни, че проектите, финансирани с европейски средства, трябва да носят принадена стойност, иначе са просто консумиране на европейски средства. Тя каза още, че представителите на бизнеса са свободни да търсят проекти в интерес на тяхното производство. По думите на Цачева възможностите на регионалното сътрудничество в момента не се използват достатъчно. Свои предложения за развитие на икономиката в района даде и народният представител и кандидат за кмет на община Ловеч Корнелия Маринова. На срещата присъстваха още депутати, кандидати от листата за общински съветници на ГЕРБ, представители на бизнеса и работодателите в община Ловеч, съсловни организации. Повдигнати бяха въпроси и проблеми от областта на туризма, селското стопанство, образованието, текучеството на работна сила.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.