Младата актриса Каталин Старейшинска ще гледаме по време на „Фестивал на младите“

katalin

Нашумялата млада актриса Каталин Старейшинска (с ролята на Антигона при Иван Добчев) ще можем да гледаме в Ловеч по време на „Фестивал на младите“ (1-8 октомври). Тя е внучка на Асен Старейшински, е един от най-известните български майстори на театрални плакати.
Талантливата Катя ще се представи в спектакъла на Театрална работилница „Сфумато“ „Срещу течението на Хъдсън“ по текстове на Дж. Д. Селинджър и Тенеси Уилямс на 5 октомври в камерната сцена. Партнират й Биляна Георгиева, Петър Дочев, Деян Георгиев, Ивайло Ангелов, Иван Николов, Тодор Дончев, Димитър Крумов.
Още един спектакъл на работилницата е включен в програмата – „Тъмна стая“ на Георги Тенев и Мирослава Гоговска (на 6 октомври).

2 4 sex
Първата постановка на 1 октомври е ловешката „Двойка, четворка, секс“ на Диана Милушева. Включени са още „Малки комедии“ по А. П. Чехов (на 2 октомври), „20 стъпки“ – танцов спектакъл на Университетски театър НБУ (3 октомври), „Змейова сватба“ по Петко Ю. Тодоров в сценичната версия на Ана Батева (4 октомври), „Албена“ по Йордан Йовков с режисьор Василена Попилиева (на 6 октомври), четири едноактни пиеси на Югозападен университет „Неофит Рилски“ (на 7 октомври).
Фестивалът се закрива на 8 октомври с премиерата на ловешкия театър „Плячка“ по пиеса на Джо Ортън. Режисьор е Кристиана Бояджиева, участват Ленко Гурков, Цвятко Стоилов, Петър Стойчев, Златина Никифорова и Атанас Найденов. Това е история за човешката безскрупулност и арогантност в преследване на пари, власт и пак пари.
Същевременно театърът пусна карта за всички спектакли в рамките на Деветото издание на фестивала на промоционална цена 27 лв. В програмата са включени девет спектакли. Цена на билетите за спектаклите на фестивала са 3 лв. – за ученици, студенти и пенсионери. Редовните билети са от 5, 6 и 7 лв. Представленията са от 19 часа. (НГ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.