Заради изборите Боримският панаир ще e по-рано – на 9, 10 и 11 октомври

borima

Поради съвпадането с датата на изборите традиционният есенен панаир в село Борима, Троянско, ще се състои по-рано, на 9, 10 и 11 октомври 2015 г, съобщиха от кметството. Откриването е в петък, очаква се доста кандидат-кметове да го посетят. Миналата година поради студеното време панаирът почти се провали.
През последните години ясна е тенденцията от голям пазар за домашни животни той да се превръща в есенен битов пазар. Тук родители купуват за децата си зимни обувки и дрехи, стопани зареждат запасите от зимнина със зеле и лук, не липсват сергии с всякакви битови и детски стоки.
Отделен сектор са известните боримски бирарии, които винаги са пълни с почитатели. Продължават да се продават и селскостопански стоки. Най-важното е, че наемите в Борима са поносими, в рамките на 2 лв. за кв. м.
От туристическа гледна точка природата е много живописна и предлага страхотни гледки към Стара Планина, въздухът е кристално чист, и отдихът е гарантиран. Селото е известно с благоприятния си климат и плодородната си почва, които са основния мотив за заселването на турците по време на османската власт. В мир и разбирателство сега тук живеят българи и турци. Днес Борима е пример за преодоляване на етническите различия сред населението.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.