Провалили сделка с австрийски гигант за автозавода край Ловеч, щели да произвежда Mercedes и BMW

litex 3 yearsАвстрийски гигант е искал да купи автозавода в Ловеч, за да произвежда Mercedes и BMW, но сделката се провалила, съобщи сайтът money.bg Австрийският производител на автомобилни части Magna стигнал до идеята когато проучвал възможността за откриване на завод в България, твърди австрийският ежедневник Der Standart.
Представители на компанията са били поканени от премиера Бойко Борисов на разговор в София, за да обсъдят възможностите за инвестиция. Според информацията на вестника българското правителство е предложило място в централната част на България за евентуална нова фабрика за авточасти. „Водим разговори, но това е ежедневие“, коментира говорителят на компанията Рей Хусетович пред вестника. Преговори се водели и с други източноевропейски страни. Според изданието поводът за започване на разговори от страна на българското правителство с австрийците и поканата към тях била провалените по-рано през септември преговори на Magna с българската компания „Литекс моторс“ за покупката на завода й в Ловеч. Идеята била компанията на Гриша Ганчев да продължи да продава автомобили с марката Great Wall, а Magna да започне производство на коли. Сделката била за 10 милиона евро и щяла да отвори 5000 работни места.
Тук е мястото да обясним, че Magna освен авточасти, произвежда и цели автомобили по поръчка на своите клиенти, сред които Mercedes, Chrysler, Saab и BMW. Компанията е истински гигант в автоиндустрията с годишен оборот от 25 милиарда евро.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.