Изчезнали над 100 000 лв. от Езиковата гимназия в Ловеч, обвинена е счетоводителката

EG_LOVECH_3

Главната счетоводителка на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч Мeглена Тодорова е обвинена в присвояване на над 100 000 лв.

Сигналът е подаден от директора на училището Радослав Хитов въз основа на резултатите от извършен одит от страна на Община Ловеч – основен разпоредител на бюджетните средства на елитното школо. Проверката сочи, че от началото на 2014 г. до февруари т.г. Тодорова неправомерно е превеждала суми от касата на гимназията на пет фирми за неизвършени или частично извършени услуги. С част от средствата е платено на фирми за по-голям от извършения обем работа. Меглена Тодорова е освободена от работа, а срещу нея е образувано досъдебно производство в момента.

От Община Ловеч са започнали одит и на предходни периоди. Целта на новата ревизия е да се представят факти и експертизи, за да стане ясна до стотинка присвоената сума, както и механизмите на престъпния акт. Наказанието за подобно престъпление е до 8 години лишаване от свобода, съобщи магистратът Кирил Петров от Окръжна прокуратура – Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.