Благотворително театрално представление по приказките на Андерсен ще има в Ловеч на 24 септември

PROtegni ryka

Благотворително театрално представление по приказките на Андерсен ще има в Ловеч на 24 септември, четвъртък. То ще е от 19 ч. в Драматичен театър – Ловеч, и е подходящо както за деца, така и за възрастни. Любопитното е, че всички актьори са банкови служители от ПроКредит Банк.

Те ще се превъплътят в необичайните роли на феи, крале, шивачи и градинари. Всичко това се прави с една голяма и благородна цел – да се набират средства за болни деца.
Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бе поставена в края на 2014 г. от известния и в Ловеч режисьор Александър Ткачов. Оттогава постановката пътува из страната с тази идеална цел.
Идеята за пътуващия театър е на Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка“, създадено през 2004 година от служителите на ПроКредит Банк. Ролята на сдружението е чрез дарения от служители, клиенти и приятели да помага за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци. За 11 години сдружението е „протегнало ръка“ към над 1600 болни деца, подпомагайки с финансови средства тяхното лечение в страната или чужбина.
В подкрепа на тази благородна мисия преди 3 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото е поставено с постановката „Малкият принц“.
След два успешни сезона на „Малкият принц“, 49 представления в 42 града на страната, инициативата събра над 160 000 лева дарения.
Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Техните поуки остават актуални и до днес. Актьорите избират да поставят точно тях, защото искат да отправят своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите.
Тяхната цел не е да докажат колко добри актьори могат да бъдат банковите служители, а да напомнят, че всеки от нас може с малко да помогне на дете в нужда.
Трупата започна своето турне из страната, за да набира дарения. Повече информация за предстоящите представления може да видите на http://www.protegniraka.bg.
Сдружение с нестопанска цел “ПРОтегни ръка” е благотворителен фонд на служителите на ПроКредит Банк (България) ЕАД, създаден през 2004 г. с цел да подпомага болни деца от социално слаби семейства или сираци. В него участие с еднократни или периодични дарения взимат служителите на банката, нейните клиенти и други дарители, подкрепящи мисията на фонда. Средствата, събрани от дарения, се предоставят безвъзмездно и директно за заплащане на медикаменти, лекарства или процедури, спомагащи лечението на болните деца. От създаването си към края на 2013 г. сдружението е отпуснало над 1 млн. лева на повече от 1600 деца.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.