Ракия, омагьосана с рок и блус – това е фестивалът в село Ганчовец

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Гергана и Ша-Ша

Ракия, омагьосана с рок и блус – това е самородният фестивал „Ракия–Магия“ (4 – 6 септември) в дряновското село Ганчовец. Снощи сборището стартира с концерт на групите „Допамин” и невероятната Гергана и „Ша-ша”. Буйната веселба за осма поредна година е под вещото ръководство на идеолога и кинорежисьор Кирил Станков (Джулай). Състезават се и майстори на ракията – близо 50. Жури от изтъкнати експерти днес ще оценяват финалистите в отделните конкурси – официалният за ракия, паралелните – за хайку, кулинарни, спортни игри, търсене на шише с ракия.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Голямата награда за алкохолен майстор е 50-литрово буре (Взе я майстор от съседното село Зая- бел. ред.). За първи път организаторите са предвидили награди и за стихотворение за Ганчовец и снимка от феста.
Довечера, събота, са награждаванията. Както и концертите на „Митко Таралежков, bggz и Бат’ Невен”,, „Подуене Блус Бенд”  с Васко Кръпката и др.
И всичко това се върти около кръчмата „Wild Horses“ и двора на местното читалище. Един голям празник на свободните хора.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.