Кампания „Убий скоростта, спаси дете!“ ще проведе в Ловеч от 8 до 10 септември

katas

Кампания „Убий скоростта, спаси дете!“ ще проведе в Ловеч от 8 до 10 септември, съобщи общината. Инициативата е на сдружение „Граждански инициативи – Ловеч“, а поводът – зачестилите случаи на загинали деца по пътищата на България, в частност в община Ловеч.

От сдружението се обръщат към гражданите с призив „Да пазим децата на пътя! Животът е с предимство!“. Стикери ще бъдат разпространени по автомобилите, ще има значки за раниците на учениците, както и брошури за всички.

Инициативата е подкрепена от „Пътна полиция“ и БЧК, като с техни представители на 8 септември в центъра на Ловеч – на бул. „България“, ще бъдат спирани шофьори на леки автомобили, които ще бъдат информирани за целите на кампанията. Ще им бъдат раздадени стикери и брошури.

На 10 септември в залата на бл. „Вароша“ ще се проведе обучителен модул за деца и младежи от Ловеч. След това пред сградата на общината ще се разиграят примерни ситуации на правилно и неправилно движение по пътищата за пешеходци, шофьори, велосипедисти и деца.

Кампанията се провежда със съдействието на община Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.