Кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“ в Ловеч, Луковит и Червен бряг

lov_center

Националната кампанията за мъжко здраве „Отиди на преглед“ на Българското урологично дружество през септември ще има информационни срещи в Ловеч, Луковит и Червен бряг.

 

На тях уролози ще говорят за заболяването доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им.
Целта на кампанията „Отиди на преглед“ е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ и да не се опитват да се лекуват сами.
Серията от срещи, която ще започне на 8 септември, е продължение на кампанията от пролетта на тази година, когато се организираха 40 срещи в цялата страна. Тази есен са планирани още около 50 събития за мъже, където ще могат да задават своите въпроси, свързани с ДПХ.
Първото издание на „Отиди на преглед“ се проведе в периода 2012 – 2013 година. Тогава бяха организирани повече от 100 образователни лекции на уролози и лични лекари пред граждани в различни населени места в страната. Инициатор на кампанията е Българското урологично дружество.
За новите срещи е създадена и Фейсбук страница, която ще помогне на пациентите и техните роднини да откриват полезна информация за доброкачествената простатна хиперплазия и актуални новини за всички предстоящи срещи от кампанията „Отиди на преглед“.
Срещата в Ловеч ще се проведе на 8 септември (вторник), от 15:30 ч. в Клуб на инвалида, площад Тодор Кирков № 5 (кв. Вароша, бл. Вароша).
На 10 септември (четвъртък), от 15:00 ч ще се проведе срещата в Луковит в пенсионерски клуб „Еделвайс“ (до сградата на полицията), а тази в Червен бряг е предвидена за сряда, 16 септември, от 15:00 ч. в пенсионерския клуб на ул. Търговска №812.
ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане на мъжете нощем, проблеми при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна – тези и още други неудобства се дължат именно на това заболяване./kmeta.bg/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.