Ловешките млади спасители сред най-добрите морски клубове на турнир във Варна

2

Ловешкият отбор „Млад спасител“ на ОС на БЧК се нареди първи след най-силните морски клубове на Петия национален турнир във Варна, съобщиха от Червения кръст.
Турнирът по водно спасяване „Млад спасител” 2015 се проведе от 28 до 30 август във Варна под патронажа на Иван Портних, кмет на Община Варна, и Христо Григоров, председател на Българския червен кръст.

Мястото на провеждане бе ПК „Приморски“ и Южен плаж „Ла Плая”.
Взеха участие над 117 деца от България, от които пет варненски отбора, два от София, по един от Бургас, Благоевград, Ловеч, Стара Загора и Смолян.
Тимът на Ловеч от втора възрастова група 15-17 години се подреди първи след морските отбори, които имат възможност да тренират всеки ден. Зад ловчалии останаха състезатели от Стара Загора, София, Смолян, Благоевград.
Националния турнир се проведе в 6 дисциплини – море – „бягане-плуване-бягане”, ”плажни флагове”, басейн – „100 метра с препятствия”, „хвърляне на спасително въже” и „щафетно извличане на удавник” и „плажна щафета”.
В индивидуалното класиране 16-то,19-то, 21-во и 24-то място съответно се наредиха Христо Тишев, Мартин Цветков, Мартин Томанов и Николай Георгиев.
Петият
Национален турнир «Млад спасител» във Варна бе спечелен от местния отбор «Варна», втори остана тимът от «КПС Черно море-Варна», на трето отново домакините с отбора «Одесос» и четвърто място грабнаха състезателите от «Започни да плуваш», а на пето място се класираха състезателите от Ловеч.
Изключителна организация на БЧК-Варна, перфектна програма, много настроение и емоция през двата дни на турнира, така описа с няколко думи участието на младите червенокръстци от Ловеч водачът на групата директорът на БЧК – Ловеч Цветомира Георгиева. Тя допълни, че състезателните дисциплини са дали възможност на участниците на демонстрират разнородни умения – и сила, и креативност, и бързина. «В курсовете за спасители работим с много млади хора и нашата цел е да ги научим да бъдат отговорни не само към себе си, но и към хората около тях, да бъдат внимателни, наблюдателни, смели и да имат професионално отношение към работата си като спасители», поясни още Георгиева.
«Участниците от Варна и Бургас имат възможност да тренират всеки ден, липсата на басейн в Ловеч е сериозна пречка, нямаме такива условия да развиваме умения като други отбори, но въпреки това се представихме прекрасно, а след състезанието сме още по-амбицирани и следващата година ще постигнем още по-добри резултати», споделиха след завръщането си пък участници в ловешкия отбор «Млад спасител».

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.