Прогнозата за септември 2015 – започваме с горещини

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Хубав ден в Ловеч

Първите дни от септември ще са много топли с температури до 37 градуса в най-топлите точки на страната. Такъв ще е и последният уикенд на август, когато температурите в Сандански, Русе и Велико Търново трябва да достигнат и до 35-36 градуса.

Времето по морето в първите на септември също ще е подходящо за плаж и морска почивка, твърди в. “24 часа”.
Жегите са характерни за началото на септември и в предни години е имало случаи температурите в някои градове да надхвърлят и 40 градуса. Тази година обаче рекордни жеги не можело да се очакват. Леко снижаване на температурите ще има в периода 2-5 септември, но то няма да е много голямо. Очакванията са максималните температури да са 27-33 градуса. Тогава се очаква да има повече облаци, въпреки че като цяло времето щяло да остане слънчево и топло. Ще има обаче условия за образуване на гръмотевични бури над някои части от България в следобедните часове.
Превалявания над цялата страна може да се очакват в периода 7-10 септември. Тогава максималните температури ще паднат до 22-27 градуса. Като цяло обаче септември е един от най-сухите месеци и през тази година няма да има отклонения от нормите и аномалии.
По-чувствително захлаждане може да се очаква в първите 2-3 дни на втората десетдневка на септември. За 15 септември, първият учебен ден, обаче засега прогнозите са за хубаво и слънчево време.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.