Внасят проекто-решение за забрана за промяната на визията на Покрития мост в Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Един от проектите за промяна на Покрития мост

Съветниците от групите на ГЕРБ и СДС ще внесат в понеделник предложение за свикване на ново извънредно заседание на Общински съвет в Ловеч. Дневният ред ще включва една точка – проекто-решение за налагане на забрана за промяната на визията на Покрития мост, съобщиха от ГЕРБ – Ловеч. В съобщението се казва още:


На 25 август се проведе обществен форум за обсъждане на проектта за преустройство и рехабилитация на Покрития мост с участие на много гражданите. Форумът завърши с категоричното решение „ЗА” запазване на визията на Покрития мост в Ловеч. Арх. Емилия Христова заяви, че архитектите ще оттеглят предложението си за преустройство на моста, даващ му белия облик и ще внесат единствено предложението за запазване на съществуващата визия на моста.
Предлагаме на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, Общински съвет-Ловеч да реши: Общински съвет – Ловеч налага забрана за промяната на визията на Покрития мост в гр. Ловеч. Настоящото решение влиза в сила от датата на публикуването му на интернет сайта на Община Ловеч. Препис от решението да се изпрати на кмета на Община Ловеч за сведение и изпълнение, при спазване изискването на чл. 44, ал. 1, т. 18 от ЗМСМА.
Припомня се, че точката за Покрития мост не беше включена в дневния ред на последното заседание на Общински съвет на 26 август, поради важността и нуждата от предприемане на спешни мерки по другата важна за жителите на община Ловеч тема – нормализиране на пътната ситуация в града.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.